A KÓKUSZTEJ EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAI

A kókusztej már régóta fontos szerepet játszik az indiai gyógyításban, az ajurvéda hagyományában. Ezt a természetes italt ajánlják a gyógyítók az elektrolit egyensúly fenntartása érdekében és a kiszáradás ellen is jól véd.

A kókusztej egészségügyi hatásai

Néhány újabb vizsgálat pedig arra utal, hogy a kókusztej hiperlipidémiás kiegyensúlyozó tulajdonságokkal is bír, valamint antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően kiegyensúlyozza a gyomor- és a bélrendszer működését helyileg alkalmazva, valamint a kókusztej otthoni gyógyír a szájüregi fekélyek gyógyítására is.

Egy tanulmányban patkányokon kísérleteztek, akiket két csoportba osztottak ésmindkét csoport más típusú kókuszos készítményt kapott (a kókusztej meleg vizes kivonatát vagy vizes, diszperziós oldatát.) A vizsgálat során a gyógyszer okozta gyomorfekélyre gyakorolt hatását vizsgálták e két anyagnak.

Az eredmény pedig a következő volt: mindkét anyag védelmet kínál a fekély ellen, a kókusztej fogyasztásával 54%-ban következett be gyógyulás és a kókuszvíz esetében is 39%os javulásról számoltak be.

Mivel a kókusztej zsírsavainak nagy része laurinsav, ezért számos jótékony hatása figyelhető meg. Például jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. A kókusz különösen nagy mennyiségben tartalmaz közepesen hosszú zsírsavakat, melyeket a szervezet egészen eltérő módon képes feldolgozni a több, hosszú szénláncú zsírsavakhoz képest. Éppen ezért e zsírsavak fogyasztása következtében megtartható vagy csökkenthető a testsúly és a koleszterinszint is visszaszorítható a normális tartományba. A kókuszból készült termékek a legjobbak a súlymegtartás vagy súlycsökkentés esetében, így alkalmazása igen hasznos egy diéta esetében.

A kókusztej egyik legjelentősebb összetevője a kókuszolaj, amit az Egyesült Államok Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrző Hivatala, a World Health Organization, a Nemzetközi Kollégium Táplálkozás, az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma, az Amerikai Dietetikusok Szövetsége, az American Heart Association, a British National Health Service, a kanadai dietetikusok is előszeretettel ajánlanak rendszeres fogyasztásra.

Kókusztej itt!

Kókusztejpor instant300g (Vegabond)

Kókusztejpor instant 300g (Vegabond)

Ajánlott reggeli italok, sütemények, levesek, turmixok és koktélok elkészítéséhez.

Ár: 2280 Ft
Megnézem
Népszerű

Trigramm kókusztejpor300 g

Trigramm kókusztejpor 300 g

Kazeinmentes kókusztejpor főzéshez, turmixokhoz, kávéhoz

Ár: 1590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!